Dieta MAGDY GESSLER, czyli kuchenne rewolucje online z pomocą jak schudnąć

2013-01-03 10:27

Sądząc po efektach, dieta Magdy Gessler naprawdę działa - prowadząca Kuchenne rewolucje restauratorka schudła dzięki niej prawie 20 kilogramów. Dieta Gessler ma proste zasady i opiera się na odpowiednim doborze produktów i przypraw. Poznaj szczegóły diety Marty Gessler i wykorzystaj przepis Marty Gessler na dorsza w cytrusach.

Dieta MAGDY GESSLER, czyli kuchenne rewolucje online z pomocą jak schudnąć
Autor: thinkstockphotos.com Sądząc po efektach, dieta Magdy Gessler naprawdę działa - prowadząca Kuchenne rewolucje restauratorka schudła dzięki niej prawie 20 kilogramów. Dieta Gessler ma proste zasady i opiera się na odpowiednim doborze produktów i przypraw. Poznaj szczegóły diety Marty Gessler i wykorzystaj przepis Marty Gessler na dorsza w cytrusach.

Dieta Marty Gessler to raczej zestaw luźnych zasad niż kategoryczne zakazy i nakazy. Mimo to dieta odchudzająca Gessler jest na pewno skuteczna, skoro znana restauratorka, prowadząca program Kuchenne rewolucje, schudła dzięki niej prawie 20 kilogramów. Musisz sobie jednak zdawać sprawę, że dieta Gessler nie jest wcale tania i będzie od ciebie wymagać, byś zapomniała o węglowodanach.

Te produkty to podstawa diety Gessler

  • surowe ryby i mięso marynowane w soku z limonki,
  • pomidory skropione cytryną,
  • mięso i warzywa posypane pietruszką i kolendrą
  • na śniadanie jajko na miękko,
  • soki z limonki i grejpfrutów
  • letnia woda

Czego nie ma w diecie Magdy Gessler?

  • chleba,
  • ryżu,
  • makaronu,
  • ziemniaków,
  • słodyczy,
  • majonezu,
  • mocnej kawy i herbaty,
  • potraw ciężkich i smażonych,
  • czosnku i cebuli.

Dorsz w cytrusach - przepis Magdy Gessler

Dorsz pieczony w cytrynie i limonce spełnia wszystkie założenia diety znanej restauratorki. By przyrządzić to danie niezbędne będą:

  • filet z dorsza (lub cała ryba)
  • oliwa z oliwek
  • pół cytryny
  • pół limonki
  • świeże zioła sezonowe
  • ząbek czosnku
  • folia aluminiowa
  • Sposób przygotowania:
    Rybę (najlepiej świeżą) połóż na sporym kawałku folii. Posmaruj ją oliwą z oliwek i posól. Dołóż świeże zioła - bazylie, kolendrę, pietruszkę, oregano i posiekany ząbek czosnku, na wierzchu rozłóż kilka plasterków cytryny i limonki. Wstaw rybę do piekarnika nagrzanego do 180 C. Piecz 40 minut.