Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis
Dieta Ewy Chodakowskiej nie jest typową dietą odchudzającą. Jadłospis skomponowany przez osobistą trenerkę fitness zawiera bowiem posiłki, których wartość energetyczna jest znaczenie wyższa niż posiłków w typowej diecie odchudzającej. Kaloryczne menu zostało opracowane z myślą o osobach, które codziennie intensywnie ćwiczą. Tak ułożony plan odchudzania gwarantuje uzyskanie zgrabnej sylwetki bez obaw o efekt jo-jo.
Spis treści
- Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 1
- Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 2
- Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 3
- Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 4
- Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 5
- Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 6
- Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 7
Dieta Ewy Chodakowskiej nie jest typową dietą odchudzającą. Jadłospis skomponowany przez osobistą trenerkę fitness zawiera posiłki dość kaloryczne, ponieważ jest on przeznaczony dla osób, które ćwiczą wg zasad instruktorki niemalże codziennie. Sprawdź, jak wygląda jadłospis ułożony przez Ewę Chodakowską.
Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 1
- śniadanie: 4 łyżki muesli (bez cukru) z garstką rodzynek, orzechów włoskich i szklanką jogurtu naturalnego, 2 owoce kiwi
- przekąska
- obiad: porcja makaronu pełnoziarnistego, pieczona pierś kurczaka pokrojona w kostkę, sałatka: garść zielonej ciętej fasolki, 5-6 pomidorków koktajlowych, natka pietruszki, porwane liście sałaty - wszystko wymieszane i skropione oliwą
- przekąska
- kolacja: sałatka cezar
Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 2
- śniadanie: omlet z warzywami
- przekąska
- obiad: miseczka zupy krem z pomidorów z grzankami z chleba razowego, 120 g pieczonego dorsza z sokiem z cytryny, płatkami migdałowymi i natką pietruszki, porcja kaszy pęczak, sałatka grecka skropiona oliwą z oliwek
- przekąska
- kolacja: 2 łyżki ryżu z warzywami (połowa cukinii, ćwiartka papryki, ćwiartka bakłażana, pomidor) i 2 plastrami sera twarogowego, skropione oliwą i posypane natką pietruszki
Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 3
- śniadanie: kanapki z dwóch kromek chleba razowego z wędliną drobiową i kiełkami sojowymi, 5 łyżek półtłustego sera twarogowego z rzodkiewkami i orzechami włoskimi
- przekąska - koktajl owocowo-jogurtowy
- obiad: cielęcina duszona z pieczarkami i pomidorami, brązowy ryż, kiszona kapusta, jogurt, który można wykorzystać do picia lub jako sos do mięsa
- przekąska
- kolacja: sałatka z tuńczyka z puszki w sosie własnym, 2 łyżek dzikiego ryżu, kiszonego ogórka i połówki świeżego ananasa skropiona oliwą
Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 4
- śniadanie: kanapka z dżemem: bułka grahamka, dwa plastry sera twarogowego, dwie łyżeczki dżemu niskosłodzonego z czarnej porzeczki, pestki słonecznika i dyni, szklanka jogurtu z kilkoma mrożonymi malinami
- przekąska
- obiad: zapiekanka z makaronu, filet z soli, szpinaku (świeżego lub mrożonego) i pieczarek (wcześniej duszonych z czosnkiem), do smaku pieprz, bazylia, sok z cytryny, na wierzchu ułożyć dwa plastry mozzarelli i zapiec
- przekąska
- kolacja: kanapka z łososiem i dodatkami
Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 5
- śniadanie: serek wiejski (150 g) z 3 mandarynkami i dwiema kromkami pełnoziarnistego pieczywa, szklanka kakao lub kawy inki z mlekiem
- przekąska
- obiad: mielona pierś z indyka, brązowy ryż, warzywa: kalafior (200 g), zielona cięta fasolka, marchewki mini, zielony groszek (10 g), bazylia, oregano, pieprz, natka pietruszki, lubczyk
- przekąska
- kolacja: grillowane warzywa z sosem winegret
Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 6
- śniadanie: jajecznica z dwóch jajek i dwóch białek ze szczypiorkiem i pomidorem, 2 kromki pełnoziarnistego chleba żytniego, szklanka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy
- przekąska
- obiad: placuszki z cukinii z sosem jogurtowym
- przekąska
- kolacja: sałatka: 2 płaskie łyżki otrębów owsianych, ogórek kiszony, pół marchewki, garść dowolnych kiełków, 5 łyżeczek groszku zielonego, 2 plastry białego sera, oliwa, do smaku sok z cytryny, pieprz
Dieta Ewy Chodakowskiej - jadłospis: dzień 7
- śniadanie: bananowa owsianka z płatkami migdałowymi, 4 łyżki płatków owsianych, szklanka mleka, 2 łyżeczki płatków migdałowych, banan
- przekąska
- obiad: krokiety z mąki razowej z warzywami
- przekąska
- kolacja: sałatka caprese: sałata, pomidor, mozzarella light (100 g), oliwa z oliwek łyżeczka, grzanka chleba razowego
Źródło: Chodakowska E., Kavoukis L., Zmień swoje życie z Ewą Chodakowską, Wydawnictwo K.E.Liber, Warszawa 2013