Ma 64 lata, a wygląda o 20 młodziej. Grażyna Torbicka zdradziła swój sekret
Dziennikarka i prezenterka telewizyjna mimo upływu lat ciągle olśniewa klasyczną urodą i nienaganną sylwetką. Aż trudno uwierzyć, że Grażyna Torbicka skończy w maju 65 lat. Jaki zatem dba o swój wygląd i zdrowie? Przestrzega kilku prostych zasad.
Grażyna Torbicka przez lata sumiennie pracowała na miano jednej z większych postaci w polskich mediach. Dziennikarkę i prezenterkę telewizyjną znają zarówno starsi, jak i dużo młodsi telewidzowie. Jej przygoda z Telewizją Polską rozpoczęła się w 1985 roku, a rok później z powodzeniem spełniła się w roli konferansjerki podczas 23. Międzynarodowego Festiwalu Piosenki w Sopocie. Na swoim koncie ma prowadzenie wielu międzynarodowych festiwali filmowych, konkursów oraz gali. W latach 1994-2016 była gospodynią programu „Kocham Kino”, który był poświęcony sztuce filmowej.
Grażyna Torbicka wyjawiła, jak dba o sylwetkę i wygląd
Dziennikarka od lat zachwyca perfekcyjną polszczyzną, klasą i elegancją na każdej płaszczyźnie. Słynie też z niezwykłego wdzięku i kobiecości. Mimo upływu lat wciąż wygląda pięknie i młodo. Nienagannej figury mogłaby jej pozazdrościć niejedna kobieta. W czym tkwi jej sekret?
Grażyna Torbicka wyznała z wielu wywiadach, że sylwetkę zawdzięcza najpewniej po swoim tacie, który nigdy nie miał problemów z nadwagą. Nie musiała intensywnie trenować, by pozbyć się dodatkowych kilogramów. - Nie jestem przeciwniczką ćwiczeń, ale sama nigdy nie byłam w żadnej siłowni czy fitnessie. Najczęściej ograniczam się do długich spacerów z psem Torysem - wyjawiła w rozmowie z „Na Żywo”.
Do jej ulubionych aktywności fizycznych zalicza się jazdę na nartach i pływanie.
Czy Grażyna Torbicka stosuje dietę?
Jeśli chodzi o codzienne nawyki żywieniowe, to dziennikarka kieruje się przede wszystkim zdrowym rozsądkiem. Spożywa niewielkie porcje i nie przejada się. - Nie wierzę w żadne diety. Mam swoją, która polega na tym, że jem wszystko to, co mi smakuje i na co mam ochotę, tyle że połowę porcji - zdradziła dziennikarka w wywiadzie dla „Plejady”.
Prezenterka lubi dania kuchni śródziemnomorskiej. - Wszystko, co jest związane z makaronem, ale typowo włoskim, bez jajek, a także różnego rodzaju sosami. Do tego serwuję dużo warzy i sałatek - wyjaśniła w rozmowie z „Super Expressem”.
Co Grażyna Torbicka robi, że nadal ma taką piękną cerę?
Jak się okazuje, dziennikarka od lat używa tych samych kosmetyków i nie są to wcale produkty z „górnej półki”. Zdradziła też, że nigdy nie korzystała z zabiegów medycyny estetycznej. Jej zdaniem należy starzeć się z godnością, a ingerencja w twarz nie dodaje uroku.
– Bardzo łatwo jest porównać zdjęcia z teraz i przeszłości i wytknąć, co sobie poprawiliśmy. Po co nam to? Oczywiście, portale internetowe prześcigają się w prezentowaniu tego, jakie możliwości daje obecnie medycyna estetyczna. Ale każdy ma wybór. Jeśli komuś operacje czy zabiegi potrzebne są do tego, żeby miał lepsze samopoczucie, to proszę bardzo – stwierdziła dziennikarka w rozmowie z „Plejadą”.