Jadłospis w diecie przetworowej bazuje na przetworach domowej roboty, które smakują znacznie lepiej niż te ze sklepu. Wszystko dzięki temu, że nie zawierają konserwantów czy chemicznych substancji słodzących i są przygotowywane na bazie świeżych warzyw i owoców najlepszej jakości.
Dieta przetworowa - jadłospis. Dzień 1
- śniadanie: dietetyczny omlet z otrębami i płatkami owsianymi (100 g) z powidłami śliwkowymi (2 łyżeczki), filiżanka kawy zbożowej z mlekiem
- II śniadanie: szaszłyk z truskawkami i mozzarellą
- obiad: barszcz czerwony z kiszonych buraków (250 ml)
- podwieczorek: ciastko z suszoną żurawiną (50 g)
- kolacja: dietetyczne naleśniki na bazie siemienia lnianego z 2 łyżkami konfitury z wiśni, czerwona herbata (250 ml)
Dieta przetworowa - jadłospis. Dzień 2
- śniadanie: 2 kromki pieczywa chrupkiego posmarowane dżemem truskawkowym, szklanka herbaty z cytryną
- II śniadanie: 3-4 suszone morele
- obiad: biała kiełbasa z konfiturą z czerwonej cebuli
- podwieczorek: 3 śliwki suszone
- kolacja: ziemniaczano-kalafiorowa sałatka z kiszonymi pomidorami (100 g)
Dieta przetworowa - jadłospis. Dzień 3
- śniadanie: owsianka (50 g) z dodatkiem dwóch łyżek konfitury wiśniowej z migdałami prażonymi w karmelu
- II śniadanie: 15 g suszonych bananów
- obiad: pierogi z jagodami (wcześniej mrożonymi) polane łyżką miodu, zielona herbata
- podwieczorek: kisiel cytrynowy z sokiem z malin domowej roboty (250 ml)
- kolacja: jabłko
Dieta przetworowa - jadłospis. Dzień 4
- śniadanie: jajecznica z dwóch jajek z suszonymi pomidorami
- II śniadanie: 20 g suszonych jabłek
- obiad: pulpety (100 g) z konfiturą malinowo-pomidorową z bazylią
- podwieczorek: 3 suszone morele
- kolacja: budyń śmietankowy (100 g) z sokiem malinowym domowej roboty (10 ml)
Dieta przetworowa - jadłospis. Dzień 5
- śniadanie: dietetyczny omlet z dżemem brzoskwiniowym, herbata z sokiem malinowym
- II śniadanie: 3 ususzone plastry ananasa
- obiad: zapiekanka ryżowa z truskawkami
- podwieczorek: galaretka z malin i porzeczek (50 g)
- kolacja: kromka pieczywa chrupkiego posmarowana dżemem morelowym (2 łyżeczki)
Dieta przetworowa - jadłospis. Dzień 6
- śniadanie: 2 kromki chrupkiego pieczywa, 2 plastry chudego białego sera, konfitura truskawkowa z zielonym pieprzem (2 łyżeczki)
- II śniadanie: 20 g suszonych gruszek
- obiad: zupa pomidorowa z przecieru własnej roboty (250 ml) z białym ryżem (10 g)
- podwieczorek: budyń waniliowy (100 g) z sokiem malinowym domowej roboty (10 ml)
- kolacja: dietetyczny omlet na bazie płatków owsianych i otrębów pszennych (50 g) z dżemem morelowym (2 łyżeczki)
Dieta przetworowa - jadłospis. Dzień 7
- śniadanie: naleśnik z 2 łyżkami konfitury truskawkowej z kiwi
- II śniadanie: pieczone jabłko, zielona herbata (250 ml)
- obiad: kapuśniak przyrządzony na kapuście kiszonej domowej roboty (250 ml)
- podwieczorek: ciastko z rodzynkami (ususzonymi winogronami)
- kolacja: dietetyczne naleśniki na bazie siemienia lnianego z przecierem jabłkowym, szklanka zielonej herbaty