Dieta 3D chili - obiad w diecie 3D chili, przepisy na obiad

2013-05-09 12:07

Dieta 3D chili nie wymaga od nas liczenia kalorii, w związku z tym możemy sobie pozwolić na pyszny, sycący i jednocześnie odchudzający lunch. Obiad w diecie 3D chili pozwoli nam szybko zaspokoić głód i da uczucie sytości aż do czasu kolacji. Wszystko dzięki żółtym przyprawom, które stymulują pracę układu pokarmowego i hamują apetyt.

Dieta 3D chili - obiad w diecie 3D chili, przepisy na obiad
Autor: Photos.com Dieta 3D chili - obiad w diecie 3D chili, przepisy na obiad

Pomysły na obiad w diecie 3D chili

Przepis na obiad w diecie 3D chili 1:

Odchudzające leczo z indykiem

Składniki:

  • 1 mała cukinia,
  • filet z piersi indyka (ok. 200 g),
  • pomidor - 1 sztuka,
  • papryka czerwona, żółta i zielona (po 100 g)
  • 1 cebula,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • przyprawy: pół małej łyżeczki chilli, pieprz czarny (jedna łyżeczka),
  • szczypta soli.

Wszystkie warzywa należy umyć i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w kosteczkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Dodać mięso pokrojone w kostkę, paprykę, cukinię i pomidora. Całość przyprawić i dusić pod przykryciem przez ok. 30 minut.

Przepis na obiad w diecie 3D chili 2:

Ryż curry zmieszany z paprykami, pierś z kurczaka

Składniki:

  • bulion drobiowo-warzywny,
  • 100 g ryżu,
  • 2 łyżeczki curry,
  • po jednej papryce czerwonej, żółtej i zielonej,
  • 100 g piersi z kurczaka.

Do gotowego bulionu (przygotowanego na bazie włoszczyzny i piersi z kurczaka) dodajemy curry i ryż. Całość gotujemy przez ok. 20 minut. Do odcedzonego ryżu dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki. Tak przygotowany ryż kładziemy na talerzu obok ugotowanej piersi z kurczaka.

Przepis na obiad w diecie 3D chili 3:

Zupa krem z dyni z imbirem i kardamonem

Składniki:

  • ćwierć kilo dyni,
  • 1 mała marchewka,
  • 500 ml wywaru warzywnego,
  • 400 ml mleka kokosowego,
  • 100 ml soku pomarańczowego,
  • 100 ml białego wytrawnego wina,
  • 2 ząbki czosnku,
  • po 1 łyżeczce imbiru i kardamonu,
  • szczypta curry,
  • szczypta soli i pieprzu do smaku,
  • kilka listków kolendry,
  • oliwa z oliwek łyżka masła (do smażenia).

Dynię i marchewkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Całość zalewamy wywarem warzywnym, mlekiem kokosowym, sokiem pomarańczowym i winem. Dodajemy posiekany czosnek. Gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawić imbirem, kardamonem, curry, solą i pieprzem. Następnie dokładnie zmiksować blenderem. Gotową zupę posypać listkami kolendry.