Dieta 3D chili - obiad w diecie 3D chili, przepisy na obiad
Dieta 3D chili nie wymaga od nas liczenia kalorii, w związku z tym możemy sobie pozwolić na pyszny, sycący i jednocześnie odchudzający lunch. Obiad w diecie 3D chili pozwoli nam szybko zaspokoić głód i da uczucie sytości aż do czasu kolacji. Wszystko dzięki żółtym przyprawom, które stymulują pracę układu pokarmowego i hamują apetyt.
Pomysły na obiad w diecie 3D chili
Przepis na obiad w diecie 3D chili 1:
Odchudzające leczo z indykiem
Składniki:
- 1 mała cukinia,
- filet z piersi indyka (ok. 200 g),
- pomidor - 1 sztuka,
- papryka czerwona, żółta i zielona (po 100 g)
- 1 cebula,
- 2 ząbki czosnku,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- przyprawy: pół małej łyżeczki chilli, pieprz czarny (jedna łyżeczka),
- szczypta soli.
Wszystkie warzywa należy umyć i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać w kosteczkę i wrzucić na rozgrzaną patelnię. Dodać mięso pokrojone w kostkę, paprykę, cukinię i pomidora. Całość przyprawić i dusić pod przykryciem przez ok. 30 minut.
Przepis na obiad w diecie 3D chili 2:
Ryż curry zmieszany z paprykami, pierś z kurczaka
Składniki:
- bulion drobiowo-warzywny,
- 100 g ryżu,
- 2 łyżeczki curry,
- po jednej papryce czerwonej, żółtej i zielonej,
- 100 g piersi z kurczaka.
Do gotowego bulionu (przygotowanego na bazie włoszczyzny i piersi z kurczaka) dodajemy curry i ryż. Całość gotujemy przez ok. 20 minut. Do odcedzonego ryżu dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki. Tak przygotowany ryż kładziemy na talerzu obok ugotowanej piersi z kurczaka.
Przepis na obiad w diecie 3D chili 3:
Zupa krem z dyni z imbirem i kardamonem
Składniki:
- ćwierć kilo dyni,
- 1 mała marchewka,
- 500 ml wywaru warzywnego,
- 400 ml mleka kokosowego,
- 100 ml soku pomarańczowego,
- 100 ml białego wytrawnego wina,
- 2 ząbki czosnku,
- po 1 łyżeczce imbiru i kardamonu,
- szczypta curry,
- szczypta soli i pieprzu do smaku,
- kilka listków kolendry,
- oliwa z oliwek łyżka masła (do smażenia).
Dynię i marchewkę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Całość zalewamy wywarem warzywnym, mlekiem kokosowym, sokiem pomarańczowym i winem. Dodajemy posiekany czosnek. Gotować do momentu, aż warzywa będą miękkie. Zupę doprawić imbirem, kardamonem, curry, solą i pieprzem. Następnie dokładnie zmiksować blenderem. Gotową zupę posypać listkami kolendry.