Niedobrze mi po bakłażanie [Porada eksperta]
2014-09-25
18:36
W te wakacje już dwukrotnie po zjedzeniu bakłażanu miałam silne mdłości, które utrzymywały się kilka godzin. Martwię się, czy to nie objaw jakiejś przypadłości.
![Porada dietetyka](https://cdn.galleries.smcloud.net/t/galleries/gf-EEsG-pPtX-5rxc_porada-dietetyka-664x442.jpg)
Bakłażan ma tendencje do wchłaniania dużej ilości tłuszczu, zatem może tu leży przyczyna. Czy przypadkiem bakłażan po którym miała Pani mdłości nie był smażony w głębokim tłuszczu?
Pamiętaj, że odpowiedź naszego eksperta ma charakter informacyjny i nie zastąpi wizyty u lekarza.
Agnieszka Ślusarska
Właścicielka Poradni Dietetycznej 4LINE, główny dietetyk w Klinice Chirurgii Plastycznej dra A. Sankowskiego, tel.: 502 501 596, www.4line.pl
Inne porady tego eksperta