Trudno mi ocenić dietę prof Tombaka. Wg nauki każdy produkt czy to kotlet czy sok z marchewki składa się z węglowodanów, białek i tłuszczy, także dieta niełączenia nie ma żadnego uzasadnienia. Skąd więc takie rezultaty diety? Zawsze wprowadzenie pewnego porządku w jadłospisie przyniesie efekt w postaci wydajniejszej pracy przewodu pokarmowego. Nie bez znaczenia jest tez duża ilość zdrowych produktów dostarczających witamin i składników mineralnych dających witalność. To jest zawsze zdrowsze od fast foodów. Dlaczego źle się czujesz po bułce z serem? Bo organizm musi wysilić się i wyprodukować enzymy do strawienia sera. Nie jest to produkt lekkostrawny, ale za to sycący. Na lekkim jedzeniu i posegregowanych kaloriach od tego odwykł.
Pamiętaj, że odpowiedź naszego eksperta ma charakter informacyjny i nie zastąpi wizyty u lekarza.
Autorka książki "Dieta w wielkim mieście", miłośniczka biegów i maratonów.
Inne porady tego eksperta