Bardzo dobrze, że jesz regularnie. To bardzo ułatwi ci proces zrzucania masy ciała. Opis posiłków jest dobry. Chciałabym, żeby pieczywo było bez mąki pszennej zawsze z warzywami i chudym białkiem, tj. ser biały, wędlina drobiowa, jajo, ryba wędzona lub pasta rybna np. z tuńczyka. Na drugie śniadanie zjedź owoc. Na obiad wybieraj chude produkty, niesmażone. Na kolację proponuję ci małą maślankę z łyżką otrębów, a na kolację chude ryby z warzywami. W ciągu dnia spożywaj do posiłków 2 łyżki oliwy. Jeśli chcesz podsmażać, to tylko na oleju rzepakowym (wlicz go do tych 2 łyżek). Pomiędzy posiłkami pij wodę, a w razie uczucia głodu, możesz jeść wszystkie zielone warzywa, nawet pomiędzy posiłkami. Aby zobaczyć efekt, rozpocznij ćwiczenia. Bez nich ciało straci elastyczność i efekt będzie spowolniony.
Pamiętaj, że odpowiedź naszego eksperta ma charakter informacyjny i nie zastąpi wizyty u lekarza.
Katarzyna Pryzmont - dietetyk, psychodietetyk, właściciel gabinetu dietetycznego ATP. Specjalizuje się w odchudzaniu dorosłych, prowadzi warsztaty i wykłady dotyczące motywacji podczas zmiany nawyków żywieniowych mi.in. "Jak radzić sobie z pokusami podczas odchudzania". Więcej na www.katarzynapryzmont.pl
Inne porady tego eksperta