Witam, Pieczywo żytnie na zakwasie może być dla Pani zbyt "ciężkie". To samo dotyczy pieczywa owsianego. Najbezpieczniejsze powinno być pieczywo graham (chleb oraz bułki). Ewentualnie pieczywo orkiszowe (odmiana pszenicy) oraz bułki orkiszowe. Odradzam pieczywo czysto pszenne z pszenicy zwyczajnej, ze względu na niższą wartość odżywczą (kajzerki, chleb pszenny). Pozdrawiam
Pamiętaj, że odpowiedź naszego eksperta ma charakter informacyjny i nie zastąpi wizyty u lekarza.
Właścicielka Poradni Dietetycznej 4LINE, główny dietetyk w Klinice Chirurgii Plastycznej dra A. Sankowskiego, tel.: 502 501 596, www.4line.pl
Inne porady tego eksperta
 
                   
            
         
            
         
            
         
            
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
         
            
        